tiistai 11. lokakuuta 2011

Kurpitsakeitto





Kurpitsakeitto on maukas ja helppo valmistaa. Käytin tähän keittoon Hokkaido-kurpitsaa (1 kg painoisesta kurpitsasta saa n. 600 kurpitsaa, kun kuori on leikattu pois).


Ainekset:
n. 600 g. kurpitsaa kuutioina
1 sipuli silpottuna
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
4 dl voimakasta kananlientä
1 tl. suolaa
pippuria
raastettua muskattipähkinää
2 dl maitoa / kermaa / soijakermaa


voimakkaista mausteista tykkäävät voivat lisätä:
1 cm. raastettua inkiväärinjuurta
1 cm punaista chiliä viipaleina
(pojat tykkäsivät, usein käytämme inkivääriä / chiliä / valkosipulia ruoanlaitossa)


Valmistusohje:

  1. Kuullota sipuli, valkosipuli (chili ja inkivääri) öljyssä.
  2. Kaada kanaliemi kattilaan, sitten mausteet.
  3. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20-30 min.
  4. Viimeiseksi lisää maito, kiehauta, ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi. Tarvittaessa voit lisätä nestettä
  5. Tarjoile patongin kera (leivoin tavallisesta kokojyvätaikinasta patongin, jonka koristelin seesamisiemenillä), halutessa voi keittoa koristaa timjamin tai oreganon lehdillä.


2 kommenttia:

  1. Nam, mun on pakko ostaa uusi sauvasekoitin. Vanha hajosi keväâllä ja mun tekee tosi kovasti mieli sosekeittoja. Varsinkin kurpitsakeittoa - ei sen parempaa syksyruokaa olekaan!!! Teitkö sen patongin ihan perussämpylätaikinasta?

    VastaaPoista
  2. Juu, se sauvasekoitin on tosi kätevä - voi suraista yhtä sun toista vihannesta mukaan ilman että se liikaa erottuu (lapsiystävällisiä keittoja :)

    Tässä pikaohje niihin patonkeihin:
    4 dl vettä, 50 g hiivaa, 1,5 tl suolaa, 3/4 dl öljyä, 8-9 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kokojyväjauhoja. Kohotin taikinan ennen leipomista hyvin, sekä annoin myös muotoiltujen patonkien kohota hyvin. Voitelin vedellä ja siihen ripottelin seesamin siemenet. Paistoin 10-15 min 225 asteessa.

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)