torstai 15. huhtikuuta 2010

Perunarieskat





Suussa sulavat perunarieskat on helppo ja vaivaton puuha - kannattaa tehdäkin tuplataikina - tulee varmasti syötyä kaikki! Âiti ja esikoinen leipoivat tosi maukkaat herkut meille ;)

PERUNARIESKAT (20 kpl)

5 dl perunasosetta (tulee nopeasti perunamuusiaineksista)
2 munaa
2 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja /spelttijauhoja
1 tl yrttisuolaa
(tilkka maitoa)

- Sekoita soseen joukkoon munat, jauhot ja suola. Jos taikina on liian kovaa, lisää tilkka maitoa.

- Taputtele taikinasta jauhojen avulla ohuita rieskoja.

- Pistele haarukalla rieskoihin pikku-reikiä.

- Kypsennä rieskat leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10. min.

Maistuu oikein hyvälle kun sipaisee voita päälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)