keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Samosat


Täkäläisistä pienistä etnisistä supermarketeista saa ostaa herkullisia Samosa-piirakoita, joiden sisällä on perunaa, kasviksia, ja makuhermoja hiveleviä mausteita. Löysin reseptin Coopin asiakaslehdestä, ja tein itse samosat semmoisesta ohuesta filo-taikinasta (filo-taikinan ostin valmiina). 
Oli mukava kokeilla jotain uutta: Samosat maistuivat maukkaille ja olivat mukavan rapeita! Esikoinen vierasti hieman juustokuminan makua, mutta muu perhe tykkäsi kovasti. 
Samosat on hyvä tehdä eilisen päivän keitetyistä perunoista. Perinteisten samosien täytteinä on perunaa, kokeilin itse valmistaa niitä myös riisi-täytteellä. Riisitäyte oli maukas mutta hieman kuivahko - riisien kanssa olisi varmaan hyvä kosteuttaa täyte esim. kreikkalaisella jogurtilla.


Samosat (12 pientä)


4 keitettyä perunaa
1 kuutioitu sipuli
oliiviöljyä
1-2 tl. juustokuminaa jauhettuna
pippuria
1 tl. currya
1 dl maissia tai herneitä
1 paketti filo-taikinaa
100 g sulatettua voita
(halutessa voi laittaa kypsää kanaa / lihaa / papuja myös täytteeseen)


- Kuutio keitetyt perunat, ruskista ne sipulin kanssa öljyssä. Mausta suolalla, juustokuminalla, pippurilla ja currylla. Lisää herneet / maissi, mahdollisesti myös kana / liha / pavut.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Levitä yksi suikale kerrallaan filotaikinaa, voitele se voisulalla, ja laita noin 1,5 rkl täytettä suokaleelle. Kääri taikinalevy taittaen se useamman kerran, vaikka kolmion tai neliön muotoiseksi, niin että täyte pysyy sisällä.
- Voitele samosat voisulalla ennen uuniin laittoa. Paista n. 10 min. 200 asteessa. Käännä samosat, voitele voisulalla, ja anna olla vielä 2 min. uunissa.


Tarjoile lämpimänä, vaikka salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)